!-- Google Tag Manager -->
Dövme, vücutta iğne ve mürekkep ile yapılan bir sanattır. Deriye iğneler yardımı ile; mürekkep, boyaları ve pigmentleri; derinin derin katmanına işleyerek yapılan tasarımlar dövme olarak ifade edilir. Dövme, insanlık tarihinin en eski bir kültürlerindendir. İlk dövme buluntuları Milattan Önce 5300 yılına dayanmaktadır. Dövme stilleri ve dövmeye yüklenen anlam zaman içinde değişse de, dövme yaptırma sebepleri esas olarak sabit kalmıştır. Dövme, 1700’lerde Samoa Adaları’ndaki yerliler tarafından ”tatau” adı ile adlandırıldı. Yerli halkın telafuzu ”Tatuu” şeklinde olduğu için ‘Tattoo’ ifadesi oluştu ve eski zamanlardan günümüz neredeyse hiç değişmeyerek ulaştı.
Dövmenin mürekkep ve iğne ile yapılan ve cilt üzerinde kalıcı olduğunu bu aşamada unutmamak oldukça önemli. Bu yüzden de dövme yaptırmaya karar verirken, ne istediğinizden emin olmak ve dövmeyi mutlaka güvenilir, profesyonel ve işinin uzmanı kişilerde yaptırmak gerekiyor. Günümüzde birçok dövme stüdyosu olsa dahi, dövme yaptırmadan önce araştırmak ve her ufak detayı bile ince eleyip, sık dokumak gerekiyor.
OLD SCHOOL • NEW SCHOOL • REALISM • WATERCOLOUR • TRIBAL • SKETCH • MINIMAL • MICROREALISM
Samoa yerlileri, tatauyu yani dövmeyi kendi farklılıklarını ve kabile içindeki özelliklerini göstermek için yaparlardı. Çizimler ile karakter özellikleri, çeşitli figürlerle ifade edilirdi. Günümüzde hala yapılmakta olan tribal traditional dövme modellerinin temellerini Samoa halkı atmıştır. Samoa dövmeleri, bir dövme sanatçısı ve iki asistanı tarafından çok acı verici bir şekilde yapılırdı. Asistanların görevleri deriyi gerdirmek, kan ve mürekkep kalıntılarını temizlemek ve usta dövme sanatçısına ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaktır.
Samoa kültüründe dövmeler bir geçiş töreni olarak kabul edilir (diğer birçok kültürde olduğu gibi), bu da onu çok özel bir olay haline getirir. Güvenli bir mesafeden cesaretlendiren veya ayin yapan ailesinin de katıldığı bir ritüel.
Dövme, eski zamanlardan beri dünyadaki çoğu kültürde, törenlerin ve ayinlerin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Eski toplumlarda dövme; özel durumlarda, onur ve saygı göstermek adına, inançlara ibadet için ve ruhu beden ile birleştirmek için yapılırdı. Bu zamanlarda dövmeler, hikayeler anlatırdı ve herhangi bir dil ile yazılabilirdi. Kültürel imajlar; kelimeler ve yazı dili ile ifade edilirdi. Büyülü ve koruyucu özellikte olduğuna inanılan semboller ya da yaşam hikayeleri dövme ile ölümsüzleştirildi.
Dövme yaptırmak, kalıcı bir işlemdir. Bu sebeple de dövme yaptırmadan önce kararlı olmak, araştırma yapmak ve profesyonel bir dövme sanatçısı tercih etmek gerekir. Dövme sanatçısının yaptığı dövmeleri araştırmak ve tarzı hakkında bilgi sahibi de olmak gerekir. Şayet dövme yaptıracak olan kişi henüz iş hayatına başlamadıysa, dövme ileride iş bulmasını zorlaştırabilir. Bu sebeple de giysilerle kapanabilecek bölgelere dövme yaptırması daha doğru olabilir. Bu gibi küçük ayrıntılar dövme yaptırılacak kişi tarafından düşünülmelidir ve sanatçıya beklentilerini tam olarak aktarmalıdır.
Kalp hastalığı, alerji, diyabet, egzama veya sedef hastalığı gibi cilt problemleri, zayıflamış bağışıklık sistemi veya kanama sorunu gibi bir tıbbi sorununuz varsa, dövme yaptırmadan önce doktorunuzla konuşun.
Dövme yaptırmaya karar verirseniz, sonrasında dövme bakımı için gerekli talimatları izlemeniz de gerekir. Dövme stüdyosunun temiz ve emniyetli olduğundan ve kullanılan tüm ekipmanın (iğneler, mürekkep, eldivenler gibi) tek kullanımlık olduğundan ve sterilize edildiğinden emin olun.
Dövme yapılan bölgenin kızarması, ödem yapması, kaşınması, iyileşme sürecinde minik minik soyulması normaldir, ama kesinlikle kaşımayın, soymayın ve kazımayın.
Beklenmedik bir etki ya da sizi rahatsız edici bir şeyle karşılaşırsanız lütfen bizi arayınız veya cilt uzmanı tıp doktorundan yardım alınız.
Enfeksiyonu önlemek için dövmenize temas etmeden önce ellerinizin temiz olduğundan kesinlikle emin olun. Streç filmi 2 saat sonra çıkartın ve antibakteriyel sabun ve içme suyu ile temizliğini yapın. Sonrasında TEMİZ KAĞIT HAVLU ile kurulayın. 5-6 saat kadar krem sürmeden hava almasını sağlayın. Sonrasında aynı şekilde temizliğini yaptıktan sonra bakım kremini dövmeye yedirerek sürün. İlk 3 gün dövme yapılan bölgeye çeşme suyunun gelmemesine özen gösterin (duş alırken bölgeyi streç film ve vazelin yardımıyla koruyabilirsiniz). İlk 3 gün sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce temizliğini yapın öyle krem sürün. İlk 3 hafta dövme kremini, dövme yapılan bölgeye 3-4 saatte bir sürün bölgeyi mümkün olduğunca kuru bırakmayın. İlk 6 hafta boyunca klorlu suya ve denize girmekten kaçının. 12 hafta boyunca her türlü solaryum uygulamasından ve güneşlenmekten kaçının. Güneşe çıkma durumunda güneş kremini 6 hafta sonrasında kullanabilirsiniz. Parfümün, dövmenizin iyileşme sürecinde soldurma riski olduğu için parfüm içeren krem ve sabunların kullanımından kaçının. ilk 2 hafta hayvanlara dövme yapılan bölgenin temasından kesinlikle kaçınılmalı eğer evcil hayvanınız sizinle yatıyorsa nevresimleri değiştirip hayvanınızın yatağını dövme iyileşene kadar değiştirmelisiniz (tüy yapışması durumunda dövmenizin iltihap kapma ihtimali çok yüksektir). İlk hafta terlemeye yol açacak aktivitelerden kaçınılmalıdır. Terleme mürekebin dışarı çıkmasına neden olur ve enfeksiyon riskini arttırır.
En kısa zamanda bir cildiye hekime danışıp profesyonel destek almalısınız. Doktora gidene kadar geçen süreçte bakım kremi yerine antibiyotikli krem kullanabilir ve dövmenizi günde 4-5 kez antibakteriyel sabun ve içme suyu ile dezenfekte edebelirsiniz. Kurulamak için de temiz kağıt havlu kullanmalısınız.
Dövmenin ücreti; boyuta, modele ve yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden stüdyomuza gelip her detayı netleştirdikten sonra fiyat bilgisi almanız daha sağlıklı olacaktır. Ortalama bir fiyat bilgisi alabilmeniz için aşağıdaki formu doldurup bizimle iletişime geçebilirsiniz!
ADRES: Türkali Mh. Muradiye Bostanı Sk. Manolya Apt. No:8/B Beşiktaş İSTANBUL
TEL: 0537 021 77 07
MAİL: info@kwantumtattoo.com
#beşiktaşdövme
#beşiktaştattoo
#beşiktaşkalıcıdövme
#beşiktaşdövmetattoo
Randevu ve Danışma